flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На сторожі законних прав та інтересів людини

14 грудня 2018, 09:57

Щорічно 15 грудня працівники судової гілки влади нашої держави відзначають своє професійне свято, встановлене Указом Президента України    № 1318/2000 від 08 грудня 2000 року.

В усіх правових суперечках та непорозуміннях, які є в державі і суспільстві, останню крапку ставить суд. Саме суд, керуючись Законом, стоїть на сторожі захисту прав та свобод людини, є єдиним демократичним правовим механізмом вирішення протиріч у суспільстві. Реалізація конституційних засад судочинства, наближення його до світових та європейських стандартів стали пріоритетами нашої держави.

Наразі в Україні триває судова реформа, яка покликана підвищити рівень ефективності правосуддя та забезпечити фізичним та юридичним особам дієвий захист прав та інтересів в суді.

Зокрема, з метою організаційної та фінансової оптимізації, забезпечення кращого доступу населення до правосуддя та більш ефективного розгляду судових справ, нині активно ведеться процес реорганізації (злиття) місцевих загальних судів та державної реєстрації новоутворених окружних судів.

Реорганізація не минула і Диканського районного суду. 17 вересня 2018 року було проведено державну реєстрацію новоутвореного Диканського окружного суду із місцезнаходженням його у селищі міського типу Диканьці та функціонуванням його філії в селищі міського типу Котельві Полтавської області шляхом реорганізації (злиття) Диканського районного суду та Котелевського районного суду Полтавської області. 

Новоутворений Диканський окружний суд буде розглядати справи тих же категорій, які розглядав і Диканський районний суд. Початок роботи Диканського окружного суду планується на початку січня 2019 року.

Працівниками районного суду проведено кропітку роботу щодо інвентаризації матеріальних цінностей, архівного фонду, діловодства, судових справ тощо для передачі всіх цінностей Диканського районного суду до новоутвореного Диканського окружного суду.

Справа служіння Закону потребує від працівників суду високого професіоналізму, відповідальності, чесності, неупередженості, справедливості у прийнятті рішень. Саме від щоденної та самовідданої праці працівників судової гілки влади великою мірою залежить ступінь довіри громадян до влади та стабільність у суспільстві.

Незважаючи на складнощі та проблеми сьогодення, всі працівники Диканського районного суду з почуттям великої відповідальності, не рахуючись з своїм особистим часом, сумлінно та добросовісно виконували свої службові обов'язки.

Протягом року, що закінчується, незважаючи на гостру нестачу суддів, районний суд виконав значний об'єм роботи, розглянув більше тисячі судових справ різних категорій, захистив законні права та інтереси сотень людей.

За виконану роботу я завдячую нашому колективу працівників районного суду як в цілому, так і кожному зокрема. Як єдиний організм кожен з них з професіоналізмом, відповідальністю, виваженістю та ретельністю виконував свою роботу, допомагаючи, заміняючи при необхідності один одного, навчаючись та радячись, щоб все виконати якісно та вчасно.

Всі працівники районного суду без винятку заслуговують найщиріших слів вдячності за їхню нелегку працю. Бажаю кожному працівникові суду не зупинятися на досягнутому, підвищувати свій професійний рівень, дотримуватись при виконанні своїх обов’язків високих моральних стандартів – доброчесності, гідності, принциповості – та відновити віру громадян України у справедливість!

Окремі слова вдячності хотілося б висловити за професіоналізм, сумлінність та добросовісність судді та голові районного суду у відставці Дмитру Івановичу Новаку, який більше 31 року пропрацював у районному суді, Ірині Володимирівні Щабельській, яка близько п'ятнадцяти років була суддею районного суду та ветеранам-пенсіонерам нашого суду, які зараз перебувають на заслуженому відпочинку - Катерині Павлівні Дубовій та Олексію Семеновичу Шевченку.

Щиро вітаю всіх з професійним святом — Днем працівників суду! Бажаю всім міцного здоров’я, щастя, мирного неба над головою, родинного затишку, добробуту, натхнення, оптимізму та невичерпної енергії! Нехай Ваша невтомна праця буде винагороджена повагою та довірою громадян, а удача та професійні успіхи будуть постійними супутниками у житті.

 

 А.Є. Гвоздик, т.в.о. голови Диканського районного суду