flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підбито підсумки анкетного опитування працівників суду та відвідувачів, щодо якості роботи Диканського районного суду

29 грудня 2018, 13:20

Протягом грудня 2018 року у Диканському районному суді Полтавської області було проведено анонімне анкетне опитування відвідувачів, суддів та працівників апарату районного суду щодо якості функціонування суду. Мета опитування - здійснення аналізу стану незалежності та доступності правосуддя у Диканському районі, удосконалення діяльності районного суду, надання рекомендацій та пропозицій щодо покращення доступу громадян до суду.

Відвідувачі суду мали змогу заповнити запропоновані анкети, в яких висловили свою думку з приводу оцінки умов, в яких працює суд, доступності інформації, ефективності організації роботи суду тощо. Результати опитування свідчать, що в цілому відвідувачі суду задоволені організацією роботи районного суду та ставленням до них суддів і працівників апарату суду.

Результати внутрішнього опитування серед суддів та працівників апарату Диканського районного суду щодо якості та ефективності роботи суду та роботи його керівництва свідчать, що в цілому як судді, так і працівники апарату суду задоволені умовами праці в суді та його керівництвом.

Зокрема, більшість працівників суду належним чином оцінюють лідерські та ділові якості голови та керівника апарату суду, ефективність суддівського самоврядування (зборів суддів), хоча як і кожному колективі існують певні сторони, які потребують більшого удосконалення, зокрема підвищення рівня задоволеності працівників суду умовами праці, відносинами у колективі, станом організації та управління судом.

Досить високі показники свідчать, що у суді забезпечується належний рівень роботи суду як цілісної системи, та атмосфера у колективі є сприятливою для продуктивної праці.

Результати анкетного опитування відвідувачів, суддів та працівників апарату районного суду щодо якості функціонування суду свідчать, що організація роботи Диканського районного суду здійснюється в цілому на належному рівні, ставлення громадян до установи є позитивним та довірливим, більшість відвідувачів почувають себе зручно та комфортно в суді, задоволені повнотою та ясністю інформації, судді та працівники апарату суду в цілому задоволені умовами праці в суді та його керівництвом.

Разом з тим, вказане анкетування дозволило виявити і окремі проблемні моменти в організації роботи суду, а отримані показники є стимулом для подальшого удосконалення діяльності суду.