flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Учнів ознайомлено з роботою Диканського районного суду Полтавської області

14 травня 2019, 16:27

З метою підвищення рівня довіри до суду, загального рівня правової культури, правосвідомості, вдосконалення системи правової освіти молоді, а також побудови правового діалогу між судовою владою та суспільством задля покращення доступу до правосуддя 14 травня 2019 року було проведено ознайомлення старшокласників Стасівської ЗОШ І-ІІІ ступенів ім. М. Башкирцевої із роботою Диканського районного суду Полтавської області.

Програма ознайомлення із роботою суду включала в себе огляд приміщення Диканського районного суду, ознайомлення з проектом «Електронний суд», роботою суду з використанням відеоконференцзв'язку, огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, бібліотеки, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, а також загальною інформацією про судові реформи та нововведення у законодавстві з питань судоустрою.

Керівник апарату суду Обрізан Д.В. стисло ознайомив школярів із діяльністю суду та інноваційними підходами до роботи, розповів у доступній формі про реєстрацію документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3».

Учням також було роз’яснено порядок звернення до суду, надання та отримання інформації, правила перебування в суді та поводження під час судового розгляду справи, наслідки порушення правил поведінки в суді.

Актуальною темою для обговорення стала кримінальна та адміністративна відповідальність неповнолітніх осіб та профілактика скоєння неповнолітніми кримінальних та адміністративних правопорушень.

Під час зустрічі школярі ставили цікаві та змістовні питання, тому вийшов приємний і пізнавальний діалог.

Наприкінці заходу керівник апарату суду Обрізан Д.В. подякував всім його учасникам за увагу та побажав присутнім наснаги у здобутті нових знань, успішного вибору життєвого шляху та повної реалізації своїх можливостей.

 

Прес-секретар суду О.М. Юрченко